Menu
JADŁOSPIS 07.04.2025 – 11.04.2025
PONIEDZIAŁEK 07.04.2025
OBIAD: Schab wieprzowy z serem i szynką 100g (Mięso wieprzowe, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, pieprz, żółty ser, szynka)
Ziemniaki 150g (Ziemniaki, mleko, masło)
Surówka z czerwonej kapusty 150g (Kapusta czerwona, sól, pieprz, olej rzepakowy, majonez)
Kompot owocowy 250 ml (owoce ,cukier woda )
WTOREK 08.04.2025
OBIAD: Zupa rosołowa makaronem 400ml + skrzydełko (Wywar warzywno-mięsny, mięso wieprzowe, woda, warzywa rozdrobnione: natka pietruszki, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, sól, pieprz, makaron (mąka pszenna durum,jaja)
OWOC
ŚRODA 09.04.2025
OBIAD: Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym 300g (Filet z kurczaka, wywar drobiowy, śmietana 18%, mąka pszenna, masło, sól, pieprz, seler, marchew, pietruszka, makaron (mąka pszenna durum, jaja)
Kompot owocowy 250 ml (owoce ,woda) + JOGURT
CZWARTEK 10.04.2025
OBIAD: Zupa kalafiorowa 400 ml (Wywar warzywno-mięsny, mięso wieprzowe, kalafior, ziemniaki, por, pietruszka korzeń, seler korzeń, woda, sól, pieprz, ziele angielskie, śmietana 18%, mąka pszenna)
Pieczywo 50 g + OWOC
PIĄTEK 11.04.2025
OBIAD: Filet rybny panierowany 100g (Filet z dorsza, jajka, olej rzepakowy, bułka tarta, sok z cytryny, sól, pieprz, majeranek)
Ziemniaki 150g (Ziemniaki, mleko, masło)
Surówka z kapusty kwaszonej 150g (Kapusta kwaszona, jabłko, marchew, natka pietruszki, por, sól, pieprz, olej rzepakowy)
Kompot owocowy 250 ml (owoce ,woda)
W jadłospisie wyróżniono przez podkreślenie i czcionkę koloru czerwonego substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcje uczuleniowe.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Jadłospis może ulec zmianie