Menu
JADŁOSPIS 14.04.2025 – 18.04.2025
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025
OBIAD: Gulasz wieprzowy 100g (Mięso wieprzowe, cebula, Sól , Pieprz, seler, marchewka, pietruszka korzeń, papryka mielona, mąka pszenna, olej rzepakowy)
Ziemniaki 150g (Ziemniaki, mleko, masło)
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i majonezem 150g (Kapusta pekińska, marchew, sól)
Kompot owocowy 250 ml (Owoce ,cukier woda)
WTOREK 15.04.2025
OBIAD: Krupnik z ziemniakami 400 ml + WKŁADKA (Wywar warzywno-mięsny, mięso wieprzowe, ziemniaki, kasza jęczmienna, seler korzeń, pietruszka korzeń, marchew, sól, pieprz, natka pietruszki, woda)
OWOC
ŚRODA 16.04.2025
OBIAD: Nuggetsy 100g (Filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, sól, pieprz)
Ziemniaki 150g (Ziemniaki, mleko, masło)
Surówka z białej kapusty 150g (Kapusta biała, marchew, por, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, olej rzepakowy)
Kompot owocowy 250 ml (owoce ,woda)
CZWARTEK 17.04.2025
OBIAD: Wiosenna przerwa świąteczna
PIĄTEK 10.04.2025
OBIAD: Wiosenna przerwa świąteczna
W jadłospisie wyróżniono przez podkreślenie i czcionkę koloru czerwonego substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcje uczuleniowe.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Jadłospis może ulec zmianie