Menu

JADŁOSPIS 07.04.2025 – 11.04.2025

  

 

PONIEDZIAŁEK 07.04.2025

OBIAD: Schab wieprzowy z serem i szynką 100g (Mięso wieprzowe, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, pieprz, żółty ser, szynka)

Ziemniaki  150g (Ziemniaki, mleko, masło)

Surówka z czerwonej kapusty 150g (Kapusta czerwona, sól, pieprz, olej rzepakowy, majonez)

Kompot owocowy   250 ml (owoce ,cukier woda )

 

WTOREK 08.04.2025

OBIAD: Zupa rosołowa makaronem 400ml  + skrzydełko (Wywar warzywno-mięsny, mięso wieprzowe, woda, warzywa rozdrobnione: natka pietruszki, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, sól, pieprz, makaron (mąka pszenna durum,jaja)

OWOC

 

ŚRODA 09.04.2025

OBIAD: Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym 300g (Filet z kurczaka, wywar drobiowy, śmietana 18%, mąka pszenna, masło,  sól, pieprz, seler, marchew, pietruszka, makaron (mąka pszenna durum, jaja)

Kompot owocowy 250 ml (owoce ,woda) + JOGURT

                          

CZWARTEK 10.04.2025

OBIAD: Zupa kalafiorowa 400 ml (Wywar warzywno-mięsny, mięso wieprzowe, kalafior, ziemniaki, por, pietruszka korzeń, seler korzeń, woda, sól, pieprz, ziele angielskie, śmietana 18%, mąka pszenna)

Pieczywo 50 g  + OWOC

 

PIĄTEK 11.04.2025

OBIAD: Filet rybny panierowany 100g (Filet z dorsza, jajka, olej rzepakowy, bułka tarta, sok z cytryny, sól, pieprz, majeranek)

Ziemniaki  150g (Ziemniaki, mleko, masło)

Surówka z kapusty kwaszonej 150g (Kapusta kwaszona, jabłko, marchew, natka pietruszki, por, sól, pieprz, olej rzepakowy)

Kompot owocowy 250 ml (owoce ,woda)

 

       

 

 

W jadłospisie wyróżniono przez podkreślenie i czcionkę koloru czerwonego substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcje uczuleniowe.

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Jadłospis może ulec zmianie

Kalendarz

Marzec 2027
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Godzina